F&B onderscheidende kwaliteit in kleur, duurzaamheid en milieuvriendelijk

WATERGEDRAGEN VERVEN
Onze verven op waterbasis bevatten weinig of minimale VOS (vluchtige organische stoffen). In verven zijn VOS meestal oplosmiddelen zoals terpentine, die verdampen als verf opdroogt, waardoor vervuilende stoffen in de omgeving terechtkomen. Een verf op waterbasis is vriendelijk voor het milieu en de lage geur is ook geweldig voor uw thuisomgeving. Onze verf op waterbasis, met een laag VOS-gehalte is milieuvriendelijk en met hun lage geur ideaal voor uw huiselijke omgeving en gezinslevensstijl.

GROEN VAN JALOEZIE
Farrow & Ball is de groene optie, ongeacht de kleur of het patroon dat u kiest. Ons assortiment voor binnen en buiten, moderne en traditionele watergedragen milieuvriendelijke verven zijn verkrijgbaar in 132 rijkelijk gepigmenteerde kleuren. Onze behangcollectie is handgemaakt met onze eigen verf op waterbasis en op verantwoorde wijze verkregen papier van hoge kwaliteit.

ONZE OMGEVING
We doen er alles aan om de omgeving waarin we leven te beschermen – het is iets dat we waarderen en iets waar we naartoe leven. Van de creatie van onze op water gebaseerde verven en behang gedrukt op verantwoord papier, tot grondstoffen, energieverbruik, verpakking en distributie, we worden gemotiveerd door een verlangen om voor onze omgeving te zorgen.

MILIEUVRIENDELIJKE PRODUCTIE – Er zijn geen oplosmiddelen of emissies bij de vervaardiging van onze verven en papier.

MAKKELIJK SCHOON TE MAKEN – Omdat onze verf op waterbasis is, kunnen kwasten en rollen na gebruik worden uitgewassen met warm zeepsop. Het gebruik van vervuilende terpentine-oplossingen is overbodig.

ONZE VERF TINS – Wanneer u klaar bent met uw project, kunnen onze lege Farrow & Ball-verfblikken worden gerecycled in vele lokale recyclingcentra.

VEILIG KIND – Onze verven zijn onafhankelijk getest en goedgekeurd om aan de Toy Safety Standard * te voldoen, zodat ouders zeker kunnen zijn van het decoreren van hun kinderdagverblijven en slaapkamers of het schilderen van kinderaccessoires, speelgoed of babybedjes.

PAPIERBRONNEN – Onze achtergronden worden gemaakt met behulp van onze eigen milieuvriendelijke verven op waterbasis en op verantwoorde wijze verkregen papier van hoge kwaliteit.

AFVAL VERMINDERING – Momenteel is 95% van het afval dat we produceren onze verven en papiersoorten recyclebaar (inclusief verfblikken, papier en verpakkingen), waardoor de noodzaak om te storten wordt verminderd – we streven naar continue verbetering.

GERECYCLEDE MATERIALEN – Voor onze verpakkingen werken we hard om de behoefte aan stevige dozen die onze verf en papier veilig leveren, te combineren met onze wens om het milieu te beschermen. Als gevolg hiervan gebruikt 50% van onze verpakkingen gerecycleerde materialen.

ERKENNING – Al het werk dat is uitgevoerd in onze verf- en behangfabrieken en kantoren is erkend door de ISO14001: 2004 certificering voor milieumanagementsysteem en gecertificeerd voor OHSAS 18001: 2007, en we blijven ons inzetten voor voortdurende verbetering.

* Alle Farrow & Ball-afwerkingen (met uitzondering van Limewash, Casein Distemper en Soft Distemper, die specialistische afwerkingen zijn) zijn getest en voldoen aan de eisen van BS EN 71 deel 3 – Veiligheid van speelgoed – Migratie van bepaalde elementen (The Toy Veiligheidsstandaard).