Carte Blanche – een samenwerking tussen Farrow & Ball en de gevierde modeontwerper Christopher John Rogers.

Een speciale samenwerking omdat voor beiden vakmanschap en aandacht voor detail centraal staat. De benadering van kleur van Christopher is uniek en zijn lijnen zijn perfect.
Carte Blanche, ontworpen door Christopher John Rogers en handgemaakt door Farrow & Ball, geeft je de vrijheid om de look te creëren waar je gek op bent. De vier neutrale-en acht opvallende tinten, plus drie speelse behangprints kunnen moeiteloos worden gecombineerd om een unieke ruimte te creëren die dit seizoen en nog vele seizoenen daarna, in de smaak zal vallen. Dit behang is voortreffelijk gevormd maar is zeker niet beperkend voor je interieur en het maakt je huis levendiger.

Christopher John Rogers won het CFDA-modefonds in 2019, de meest felbegeerde wereldwijde prijs voor opkomende modeontwerpers. In de herfst van 2020 werden zijn jurken opgenomen in de tentoonstelling ‘A Lexicon of Fashion’, in het MetropolitanMuseum of Art in New York. Hij won de ‘CFDA Designer of theYear in 2021. Deze onderscheiding heeft doorgaans geleid tot lange en prominente carrières. Hij is uitgekozen door Anna Wintour om een customlook te creëren voor de Karl Lagerfeld tribute editie van US Vogue (mei 2023)

Leeftijd 29, geboren in Baton Rouge, Louisiana. Zijn studio is gevestigd in SoHo, New York.

De behangpatronen

“We introduceren drie nieuwe eigentijdse patronen. Deze zijn volledig verschillend van alles wat we eerder hebben gedaan. Ons team van de behangfabriek heeft ontzettend hard moeten werken om ze te perfectioneren en ze hebben fantastisch werk geleverd. Een van onze belangrijkste doelen was om de designesthetiek van Christopher John Rogers te vertalen naar een interieurproduct en ik denk dat we daarin geslaagd zijn.
Deze unieke behangpatronen zijn geïnspireerd door iconische vormen van Christopher John Rogers, Bauhaus-textiel en een van onze meest tijdloze ontwerpen en brengen patronen tot leven met kleuren uit de Carte Blanche collectie.”

Dot
Dit speelse patroon is een eerbetoon aan één van de iconische ontwerpen van Christopher John Rogers. De grafische DOT met verloop, geeft een vleug energie en vreugde aan je ruimte en de traditionele flatbedprintmethode zorgt voor een unieke textuur en verleidelijke diepte.

Check
De gewaagde, op Bauhaus geïnspireerde CHECK is een eerbetoon aan het innovatieve werk van Anni Albers, de beroemde textielkunstenares. Het geometrische ontwerp met verschillende afmetingen voelt zowel eigentijds als klassiek aan en transformeert je wanden in een waar kunstwerk.

Stripe
Dit is een frisse benadering van een echte klassieker. STRIPE geeft een interessante toevoeging aan een van onze meest populaire ontwerpen. Dankzij de brede opvallende streep is dit patroon moeiteloos veelzijdig en kan het op vier verschillende manieren worden verwerkt om een eigentijdse look te creëren.

De verfkleuren

Au Lait
No.CB9

Deze zachte wittint is geïnspireerd op de in New Orleans populaire cichoreikoffie, vaak geserveerd met gestoomde melk.

RawTomatillo
No.CB6

Deze vrolijke groentint is geïnspireerd op de gefrituurde groene tomaten, gemaakt door Christopher’s geliefde grootmoeder.

RoastedMacadamia
No.CB2

Deze zachte, neutrale kleur is vernoemd naar de noot, geliefd bij eekhoorns.

Lobster
No.CB7

Een speels, levendig blauw dat zijn naam dankt aan het populaire zeevoedseluit Louisiana.

Cardamom
No.CB5

Een rijke bruine kleur, geïnspireerd op het scherpe, veelzijdige specerij die in gerechten over de hele wereld wordt gebruikt.

Blue Maize
No.CB11

Dit diepe blauw is geïnspireerd op de unieke tint van maïs die populair is in Mexico en de zuidelijke VS.

PeaFlowerTea
No.CB12

Deze levendige blauwe tint is vernoemd naar de felgekleurde drank die wordt gemaakt door bloemblaadjes van vlindererwtenbloemenin water te laten trekken.

Romesco
No.CB4

Een rijk, schitterend rood dat doet denken aan de klassieke Spaanse saus, die ook dienst doet als favoriete make-upkleur.

HogPlum
No.CB1

Een modderig geel dat doet denken aan een zoetzure vrucht die overal in Midden-Amerika en de zuidelijke VS te vinden is.

Shallot
No.CB3

Een vrolijk roze dat zijn naam ontleent aan een zoeter lid van de alliumfamilie die veel wordt gebruikt in de Cajun-keuken.

Sardine
No.CB8

Deze zilverblauwe kleur dankt zijn naam aan de favoriete middagsnack van een zeer geliefde grootvader.

Liquorice
No.CB10

Dit diepe zwart lijkt precies op dat van het klassieke snoep, gemaakt met de wortel van de plant waar zijn naam vandaan komt (zoethout).