5 redenen waarom de kleur van Farrow & Ball niet kan worden nagemaakt

‘Verf is als koffie. De kleur is het schuim aan de bovenkant, maar het is de kwaliteit van de rest van het kopje die ervoor zorgt dat het goed smaakt.’

Kan de kleur van Farrow & Ball worden nagemaakt?

Kort gezegd: nee.
Niet alleen is een nagemaakte kleur nooit perfect, maar minder dan 8% van een blik verf is de kleur. De overige 92% is wat de kwaliteit en rijkdom creëert die uw huis transformeert. Hier zijn vijf redenen waarom verf van Farrow & Ball niet na te maken is.
1. Unieke pigmenten
Farrow & Ball gebruikt twaalf exclusieve pigmenten, speciaal geselecteerd om de rijkste, meest intense kleur te creëren. Ze gebruiken dezelfde pigmenten om al hun kleuren te maken, zodat tinten moeiteloos kunnen worden gecombineerd tot een samenhangend kleurenschema. Bij een namaakproduct worden totaal verschillende pigmenten gebruikt, dus, alsof u een recept probeert na te maken met de verkeerde ingrediënten, laat u een totaal andere kleur maken. Het zal gewoon niet hetzelfde zijn.
2. Deskundige kleurcreatie
Farrow & Ball zijn de kleurexperts. Ze gebruiken een nauwkeurige mix van pigmenten om de kleuren te creëren die u kent en waar u van houdt. Deze balans wordt zorgvuldig samengesteld en gecontroleerd om er zeker van te zijn dat elk blik precies goed is. Elke nieuwe kleur wordt gedurende 18 maanden getest, verfijnd en geperfectioneerd, om er zeker van te zijn dat het de gewenste look en feel creëert, in
elke finish. Elke Farrow & Ball kleur wordt gecontroleerd onder alle soorten licht, om er zeker van te zijn dat de kleur die u mooi vindt ook de kleur is die u krijgt. Onder een bepaald licht, bijvoorbeeld daglicht, kan een nagemaakte kleur van Farrow & Ball er hetzelfde uitzien, maar onder een ander licht, bijvoorbeeld kunstlicht, verandert de kleur. Dus wanneer u uw lampen aanzet, ziet de nagemaakte kleur er totaal anders uit. Dat is het verschil tussen in een aantal minuten een
kleur proberen na te mengen en maanden van gedegen kleuronderzoek.
3. Unieke finishes
Er gaat zoveel meer in een blik Farrow & Ball dan alleen de kleur. Elke toonaangevende finish zit boordevol kwaliteitsmineralen, pigmenten die de dekking verbeteren en hars om een uitzonderlijke basis te creëren. Hun hele assortiment is 100% op waterbasis, A+ voor luchtkwaliteit binnenshuis en geurarm met lage hoeveelheden VOC‘s.
Farrow & Ball biedt een verscheidenheid aan finishes, zodat u kunt genieten van hun kenmerkende diepere, rijkere kleur in meerdere tinten en op verschillende oppervlakken: van matte, afwasbare muurverf tot voordeuren in Full Gloss. Glans is altijd van invloed op de kleur, dus past Farrow & Ball de formule specifiek aan voor elke finish om ervoor te zorgen dat u de kleur krijgt die u verwacht. Hun kleuren en finishes zijn samen geformuleerd, dus de een kan niet zonder de ander.
4. Ongeëvenaarde toewijding aan kwaliteit
Al meer dan 75 jaar perfectioneert Farrow & Ball de kunst van het verven met behulp van ingrediënten van de hoogste kwaliteit, nauwkeurige formules en toonaangevende technologie. Elk verfblik ondergaat negen kwaliteitscontroles voordat het de productielocatie in Dorset verlaat. Het Farrow & Ball-team heeft zelfs zulke hoge verwachtingen dat de nauwkeurigheid van hun tests hoger is dan de industriestandaard.
Een deel van hun toewijding om de best mogelijke verf te maken, is een verbintenis om rekening te houden met het milieu terwijl ze dat doen. Met op wetenschap gebaseerde doelen werken ze aan tal van manieren om hun impact op de planeet te minimaliseren, waarover u hier meer kunt lezen: https://www.farrow-ball.
5. Gemaakt in Dorset, Engeland
Een laatste ding dat Farrow & Ball verf zo uniek maakt, is hoe het wordt gemaakt. Elk blik wordt met de hand gemaakt door hun deskundige team in Dorset, Engeland. Zo gaat het al sinds 1946. Elk blik Farrow & Ball is 75 jaar in de maak, met een persoonlijke touch die u nergens anders vindt.
Richard Ball, medeoprichter van Farrow & Ball